Aikaisempia tapahtumia

Tähän olemme aika ajoin kirjanneet ylös menneitä tapahtumiamme, joista monista on muodostunut vuotuisia perinteitä monelle Myllypuron ja lähialueen lapsiperheelle.

 


2016

 

Faija, ota koppi! -tapahtuma Liikuntamyllyssä la 3.9.2016

MLL Myllypuro oli jio toistamiseen mukana järjestämässä perinteikästä isä-lapsi tapahtumaa Liikuntamyllyssä, johon koko perhe oli tervetullut mukaan. Tapahtuman teemana oli tänäkin vuonna ”Faija, ota koppi"

Isien ja lasten yhteisessä tapahtumassa oli esillä eri toimijoita, kuten seurakunta, järjestöjä, seuroja, kaupunginpalveluja jne., jotka järjestävät isä-lapsi toimintaa tai haluavat olla tukemassa isyyttä sekä isien ja lasten välisen yhteisen ajan lisäämistä. Yhdistyksellämme oli monta vapaaehtoista paikalla kertomassa toiminnastamme ja pidimme yhteisvoimin köysirataa Malmin kylävaari Esko Vepsän kanssa. lapsilla oli myös mahdollisuus tarkkuusheittoon riisipussien kera.

Elävä Myllypuro-messut la 14.5.2016

Olimme mukana lauantaina 14.5.2016 klo 10-15 järjestetyillä Elävä Myllypuro-yhdistysmessuilla Myllypuron ostarin ja asukastalon alueella. Pisteellämme saattoi tutustua toimintaamme, liittyä jäseneksi, kokeilla moporataa ja askarrella puulusikkanukkeja. Ohjelmassa oli aikuisten liikuntaohjaajiemme vetämät 2 zumbademoa klo 10.35 ja 13.40. Lapsille oli jaossa ilmapalloja.

Vappurieha la 30.4.2016

Koko perheen vapputapahtuma järjestettiin jo kolmannen kerran asukaspuisto Myllysiivessä la 30.4. klo 15-18. Poutainen vappuaatto houkutteli paikalle noin 300  lasta ja 200 aikuista, jotka saivat nauttia monipuolisesta ohjelmasta. Tarjolla oli hevosajelua, kaksi pomppulinnaa, köysirata, potkumoporata sekä asukaspuiston ympäristössä kiertelevä tehtävärata. Munkit, mehut, kahvit ja makkarat mastuivat vieraille ja arpajaisvoitoistakin ilahtui moni osallistuja. 

Tapahtumaa tukivat:  Helmi Grilli, Reippailuhalli Huimala, Helsingin Kaupunginteatteri, K-Myllypuro, Sanoma Magazines Finland, Myllypuron Apteekki, Arena Center Myllypuro, FIX Kontula, Faunatar Itäkeskus, Nukketeatteri Sampo, Holiday Club, Ekhome interior&design, Emmy- verkkokauppa, Musti & Mirri Puhos, IKEA Vantaa, Burger King, A-lehdet, Elixia Puhos, Valio, Vantaan Energia, Lelukauppa Tingeling, Moomin Characters, HintaMylläri, Siwa, Viking Line, Jesper & Junior, Scandic Hotels, Tallink Silja sekä Bio Sculpture Hoitola. Mukana tapahtumassa olivat myös Leikkipuisto Myllynsiipi, Kylävaari Esko Vepsä, Sörkän Grilli/Wotkins, Sunkaa Oy sekä Kurkisuon Rusakot ry.

Perinteinen lastentarvikekirpputori la 23.4.2016

Kevään korvilla järjestimme Myllymarkkinoiden aikaan perinteisen lastentarvikekirpputorin la 2.4.2016 klo 10-13.00. Kaikki myyjäpaikat varattiin heti ilmoittautumisen jälkeen ja kävijöitä riitti mukavasti. Tapahtuman kahviossa jokainen sai itse koota oman hodarinsa tai nauttia mokkapaloja tai porkkanamuffinseja.

Nalle-koplan ilmaiskonsertti pe 18.3.2016

Helsingin poliisin Nalle-kopla orkesteri vieraili Rinkelissä pe 18.3.2016. Konserttiin pääsi aikaisemmin maaliskuun aikana perhekahviloissa jaetuilla ilmaislipuilla ja paikalle saapui noin 60 kuulijaa. Konsertti sisälsi laulua, tanssia ja leikitystä liikennevalistusta unohtamatta. Lapsille suurin ihastuksen kohde oli vieraileva poliisi-leijona.

Lasten Kahvila su 21.2.2016

Järjestimme ravintolapäivänä Lasten Kahvilan, jossa oli mukana 7 kpl vanhempi-lapsi-pareja myymässä kotona tekemiään makeita ja suolaisia leivonnaisia. Kahvilavieraita oli noin 50 (30 lasta+20 aikuista). Maksu oli oman tunnon mukaan kolmelle hyväntekeväisyyskohteelle. Tuotto jakautui kohteiden kesken seuraavasti:

  • Por Una Sonrisa Kolumbiassa 113,60 euroa

  • Sama Auronki ry Tansaniassa 75,05 euroa

  • Hope ry Suomessa 49,90 euroa


2015 MLL Myllypuron yhdistys 50v

Juhlavuoden kunniaksi tavoitteenamme oli järjestää pienimuotoisia tapahtumia ympäri vuoden. Perhekahviloissa tarjosimme ilmaiset kahvit&keksit jokaisen kuun ensimmäisenä perhekahvilakertana.

 

JouluRinkeli la 5.12.2015

Perinteinen koko perheen ilmainen joulutapahtuma JouluRinkeli järjestettiin tänä vuonna hieman aikaisemmin ja saimmekin paljon vieraita paikalle. Askartelimme joulupöllöjä, kuuntelimme kauniita joululauluja, nautimme riisipuuroa ja juttelimme Joulupukille joulusalaisuuksia.

Syyskokous to 5.11.2015

Sääntömääräisen syyskokouksemme pidimme tänä syksynä to 5.11.2015 Rinkelissä. Juhlavuoden kunnikaksi yhdistys järjesti kuohuviinikakkukahvitarjoilut. Paikalla oli ennätysmäärä yhdistyksen jäseniä lapsineen ja saimme jopa 5 uutta hallituksen jäsentä kaudelle 2016-2018! Kokouksessä kävimme läpi muun muassa vuoden 2016 toimintasuunnitelman.

Lastentarvikekirpputori la 19.9.2015

Perinteinen lastentarvikekirpputori pidettiin Rinkelin tiloissa la 19.9 Myllypuro-päivän yhteydessä klo 10-12.30. Kaikki pöytäpaikat menivät ja myyjille ovet avautuivat jo klo 9. Tapahtumassa oli kahvio, jonka tuotto menee toimintamme ylläpitämiseksi.

"Faija, ota koppi!" isä-lapsi-tapahtuma la 5.9.2015

Syyskauden tapahtumat alkoivat yhteisellä tapahtumalla Liikuntamyllyssä la 5.9.2015, jossa mukana järjestämässä olivat Helsingin kaupungin Liikuntaviraston, varhaiskasvatusviraston ja kirjaston, Helsingin NMKY, Helsinki Triathlon ry, MLL Myllypuron paikallisyhdistys ry, Viipurin urheilijat, FC Kontu ry, Suomen Palloliitto, Voimisteluseura Helsinki VSH ry, SSV ry ja Kirkko Helsingissä.

Mukana nauttimassa päivän annista kävi noin tuhatkunta lasta ja aikuista. Ohjelmassa oli Kengurumeininki, lentosimulaattori, lasten triathlon, palloilua ja yhdistyksemme piste köysiratoineen ja hiirenloukkuineen. Yhdistyksemme piste toimi yhteistyössä kylävaarien Esko Vepsän ja Heikki Vahantaniemen kanssa - suuri kiitos heille!

Lapsiperheiden ensiapukurssi la 23.5.2015

Yhdistys järjesti juhlavuoden kunniaksi 4 tunnin mittaisen lapsiperheiden ensiapukurssin Kestidean mielenterveys- ja päihdetyön sairaanhoitajan sekä ensiavun ja terveystiedon kouluttajan Elli Keisteri-Sipilän kanssa. Kurssi oli erittäin pidetty ja miltei 20 osallistujaa saivat kattavan tietopaketin mm tajuttoman ensiavusta, vierasesineen poistosta hengitysteistä, verenvuodon tyrehdyttämisestä, lapsen elvytyksestä, palovammoista ja myrkytyksistä.

Vappurieha 30.4

Jo toista kertaa järjestetty koko perheen Vappurieha to 30.4 klo 17-19.30 Asukaspuisto Myllynsiivessä keräsi aurinkoisena kevätiltana paikalle pitkälti yli 200 aikuista ja lasta, mikä ylitti kaikki odotuksemme. Munkit ja makkarat löysivät tiensä parempiin suihin, maksuttomat pomppulinna ja kasvomaalaus keräsivät innostuneita lapsia jonottamaan ja yksi jos toinenkin kävi hevosta tervehtimässä. Lapsille oli jaossa maksutta myös ilmapalloja ja heijastinliivejä. Arpajaisiin olimme saaneet ruhtinaallisesti voittoja jakoon Myllypuron ja lähialueiden yrityksiltä ja yksityishenkilöiltä.

Yhteistyössä: Ann-Marie Södermann (Me&I-konsultti), Arena Center, Asukastalo Mylläri, Hard Rock Café, Helsingin kaupungin teatteri, Hintamylläri, HOK-Elanto, Jarmo Österman (kirjailija), JP-Mainos, K-Supermarket Myllypuro, Kotipizza Myllypuro, Leikkipuisto Myllynsiipi, Lidl, Myllypuron apteekki, Myyntimylly, Nutricia Baby, Orion, S-Market Myllypuro, Satokausikalenteri, Siwa Myllypuro, Valio ja Wotkins.

Lastentarvikekirpputori 25.4.2015

Perinteinen lastentarvikekirpputori järjestettiin tänä vuonna Rinkelin tiloissa 25.4 klo 10-12.30. Kaikki myyntipaikat täyttyivät, mutta tällä kertaa olisimme kaikki toivoneet hieman enemmän kävijöitä paikalle. Olikohan syynä kaunis ilma... Kahviossa tarjottiin uunituoreita pullia ja kahvia.

Koko perheen taidetapahtuma 21.3.2015

Lauantaina 21.3.2015 järjestimme koko perheen taidetapahtuman teemalla ”minä ja perheeni” ja mukaan saimme yli 50 osallistujaa! Täysikokoisen omakuvan taiteilu oli niin lasten kuin aikuisten suosikki. Omasta valokuvasta sai taiteiltua kuvakollaasin tai idea-taulun. Jaoimme myös ilmapalloja paikalla olleille lapsille.

Mellunmäen Ystävänpäivä-tapahtuma 14.2.2015

Yhdistyksemme oli mukana järjestämässä Ystävänpäivä-tapahtumaa Mellunmäen metroaseman alueella ja samalla mainostamassa omaa toimintaa. Pöydässämme sai tietoa yhdistyksestämme ja toiminnasta. Lapsille oli jaossa ilmapalloja.

 


2014

 

JouluRinkeli 13.12.2014

Perinteinen koko perheen JouluRinkeli järjestettiin tänäkin vuonna tiloissamme. Ohjelmassa oli askartelua ja jouluista musiikkia, kahvilassa oli myynnissä riisipuuroa, kuumia juomia ja kahvisyötävää. Saimme jopa vieraita Korvatunturilta, mikä oli monen lapsen mieleen. Jaossa oli myös Söderkullan Sodexhon henkilökunnalta lahjoituksena saatuja leluja ja kirjoja.

"Älä osta mitään"- päivä 28.11.2014

"Älä osta mitään"-päivän iltana iltaperhekahvilassa oli pienimuotoiset mutta onnistuneet tavaranvaihtobileet. Paikalle sai tuoda omia hyväkuntoisia ylimääräisiä lastenvaatteita, -tarvikkeita, keittiötarvikkeita, aikuisten vaatteita. Mukaansa sai ottaa mitä löysi ja tarvitsi, kuten luistimet ja pienet vauvan töppöset...

Kirppis 20.9.2014

Perinteinen SyysKirppis järjestettiin ja myyjiä oli talo täynnä. Saimme paljon lahjoituksia yhdityksen myyntipöytään ja kahvilaan.

Vappurieha 30.4.2014

Koko perheen yhteinen vappurieha järjestettiin Asukaspuisto Myllynsiivessä vappuaaton iltana. Lapsia varten tapahtumassa oli poniajelua, arpajaiset, kasvomaalausta ja erittäin suureen suosioon noussut pomppulinna! Yhteinen lauluhetki järjestettiin yhteistyössä leikkipuiston henkilökunnan kanssa, kahviosta sai juomien lisäksi munkkia sekä grillistä makkaraa. Tapahtumassa oli lähemmäs 200 kävijää, sää suosi ja tunnelma oli mitä mainioin! Kiitos kaikille osallistuneille!

Kirppis 26.4.2014

Perinteinen KevätKirppis onnistui jälleen, sää suosi ulkomyyjiä ja kävijöitä riitti. Pöydät oli myyty loppuun ja kahvioon saatiin paljon myytävää vapaaehtoisilta, kiitos!

Hiihtolomaviikon ohjelma 2014

Hiihtolomaviikolla muun ohjelman ollessa tauolla järjestettiin Rinkelissä korvaavaa toimintaa kuten paljasjalkarata, palloilukerhoja, perhekahviloita, askartelua ja aikuisten liikuntatunteja zumbasta kahvakuulailuun. Lämmin kiitos kaikille mukana olleille!

 


2013

 

JouluRinkeli 14.12.2013

Joulun kynnyksellä järjestettiin jo perinteeksi muodustunut ja suuren suosion saanut JouluRinkeli omissa tiloissamme. Iloksemme saimme mukaan viime vuottakin enemmän vireilijoita, jotka saapuivat tasaisesti koko tapahtuman ajan. Ohjelmassa oli laulua, kasvomaalausta, askartelua, rintanappien tekoa jne. Nautimme riisipuuroa, tähtitorttuja ja glögiä sekä ilahduimme joulupukin käynnistä lahjapusseineen!

Kirppis 21.9.2013

Perinteiseen tapaan Rinkelissä järjestettiin vuoden toinen kirppis syyskuussa 2012. Jälleen kerran pöydät loppuivat kesken ja kävijöitä riitti.

Onces Colombianas-tapahtuma ravintolapäivän yhteydessä 18.8.2013

MLL Myllypuro teki yhteistyötä "Por una sonrisa" yhdistyksen kanssa Ravintolapäivänä tarjoamalla tapahtumapaikan. Paikalla oli tarjolla kolumbialaista purtavaa kuten maissileipiä, piirakoita, aitoa kaakaota ja hedelmäsmoothieta. Vieraita paikalle tuli noin 50. Päivän tuotto meni lyhentämättömänä Kolumbian katulapsityöhön. Lisätietoja yhditsyksestä löytyy täältä: www.porunasonrisacolombia.org

KevätRinkeli 25.5.2013

Koko perheen ulkoilutapahtuma keräsi paikalle mukavan joukon ulkoilmasta ja yhteisestä tekemisestä kiinnostuneita lapsiperheitä. Osallistujille jaettiin heijastinliivit matkaa varten. Ulkoilureitin varrelle oli sijoitettu erinäisiä rastitehtäväpisteitä, joissa tarkkailtiin luontoa, ratkottiin pulmia sekä tutustuttiin kotikulmiin. Reitin jälkeen oli tapahtumassa tarjolla makkaraa ja mehua.

Uimakoulun lyhytkurssi toukokuussa 2013

Toukokuussa järjestimme kaksi erillistä 4 kerran uimakoulua sunnuntaisin Itäkeskuksen uimahallilla. Ryhmät olivat täynnä ja uimarit saivat kokeilla uinnin alkeita, vesiturvallisuutta ja muita hyödyllisiä taitoja ennen kesän uinteja mökillä tai matkoilla.

Kirppis ja EU-ruokatuen jako Myllypuropäivänä 20.4.2013

Myllypuro-päivänä huhtikuussa 2012 Rinkelissä pidettiin perinteiseen tapaan suosittu kirppis ja kahvila. Pöydät oloivat loppuunmyyty ja ostajia riitti kaikille. Lisäksi Rinkelissä jaettiin EU-ruokatukea.

 


2012

 

JouluRinkeli 2012

Joulun kynnyksellä järjestettiin JouluRinkeli omissa tiloissamme. Iloksemme saimme mukaan noin 80 vierasta, jotka olivat mukana laulamassa, kasvomaalauksessa, askartelussa. Nautimme riisipuuroa ja glögiä sekä ilahduimme joulupukin käynnistä!

MLL:n Myllypuron paikallisyhdistyksen kyselytunti: Myllypuron ala-aste ja PK Neulanen esittäytyvät 13.4.2012

PAIKKA: Korttelikoulu (Neulapadontie 6 A)

AIKA: pe 13.4.2012 klo 17.30-19

Tilaisuudessa Myllypuron ala-asteen rehtori Anna Hirvonen ja päiväkoti Neulasen johtaja Mikko Kuikka vastasivat myllypurolaisten vanhempien kysymyksiin. Tilaisuudesta laadittiin pöytäkirja.

 


2010

 

MLL:n 90-vuotis- ja Myllypuron yhdistyksen 45-vuotissynttärit 3.10.2010

Kunniakkaiden vuosien täyttäminen antoi hyvän syyn pistää kekkerit pystyyn. Kuvataide, ompeluaskartelu ja paljasjalkarata värittivät synttäripäivää Rinkelissä - herkkuja ja ilmapalloja unohtamatta. Perheille avoin tapahtuma keräsi yli 70 iloista kävijää.

Kirppis ja EU-ruokatuen jako Myllypuropäivänä 25.9.2010

Myllypuro-päivänä 25.9.2009 Rinkelissä pidettiin perinteiseen tapaan suosittu kirppis ja kahvila. Lisäksi Rinkelissä jaettiin EU-ruokatukea.

Naisten itsepuolustuskurssi 18.-19.9.2010

Rinkelissä harjoiteltiin itsepuolustusta Aikido-ohjaaja Antti Pekkarisen neuvojen mukaan.

Nuorten aikidon tiiviskurssi 4.-12.9.2010

Antti Pekkarisen johdolla pidettiin 7-12 vuotiaille aikidokurssi. 10 tunnin kurssilla sai tuntumaa lajiin.

Zumba-viikonloppu 10.-11.4.2010

Keväisenä viikonloppuna Rinkelissä zumbattiin 17 osallistujan voimin ja Niina Ekroosin johdolla. Hiki tuli pintaan ja uudenlaiset rytmit ja kuviot virkistivät niin mieltä kuin kehoakin. Kiitokset ohjaajalle ja osallistujille aktiivisuudesta!

 


2009

 

Kirppis ja EU-Ruokatuen jako Myllypuro-päivänä 26.9.2009

Myllypuro-päivänä 26.9.2009 Rinkelissä pidettiin kirppis ja kahvila. Lisäksi Rinkelissä jaettiin EU-ruokatukea. Päivä tuotti paikallisyhdistyksen kassaan mukavasti tuloa. Lämmin kiitos kaikille osallistujille!

Hyvä Joulumieli -keräys jouluna 2009

MLL:n, SPR:n, Ylen ja Keskon yhteinen Hyvä Joulumieli -keräys auttaa kotimaan vähävaraisia ja vaikeassa elämäntilanteessa olevia lapsiperheitä - jo 13.kerran. MLL:n Myllypuron yhdistys osallistui keräyksen järjestämiseen.

 


2008

 

Villasukkatalkoot 2008

MLL Myllypuron yhdistys haastoi myllypurolaiset yhdistykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt villasukkatalkoisiin vuonna 2008. Haasteen tavoitteena oli lahjoittaa villasukat jokaiselle v. 2008 aikana syntyvälle myllypurolaisvauvalle ja toivottaa näin kaikkein pienimmät ystävämme tervetulleiksi maailmaan.

Villasukat toimitettiin neuvolan kautta vauvaperheisiin, jotka neuvolasta saadun palautteen mukaan ottivat lahjan iloisesti yllättyneinä vastaan. Kiitos siis kaikille talkoisiin osallistuneille!

Haaste poiki myös mielekästä tekemistä vanhemmalle väestölle, kun Myllypuron kirkolle koottiin kerho varta vasten villasukkien neulomista varten. Kerhossa syntyneet villasukat on toimitettu vauvaperheisiin seurakunnan kautta.


Pukuloistoa vappuriehassa 2016
Vappuriehan 2016 arpajaisvoittoja
Nalle-koplan ilmaiskonsertti Rinkelissä 18.3.2016
Perhekahvilan "afrikkalaisen aamupäivän lounas" 1.3.2016
Ravintolapäivän "Lasten kahvila" 2016
JouluRinkeli 2015
Halloween-brunssi perhekahvilassa 2015
Isä-lapsi-tapahtuma Liikuntamyllyssä 2015
Lapsiperheiden ensiapukurssi 05/2015
JouluRinkelin vieraita 2014
Vappuriehassa 2014 oli hevosajelua!
Koko perheen vappurieha 2014